Identifikuota dažymo problema - žuvies akis/krateriai:

Aprašymas
Nedidelio dydžio įdubos ir įdaubos, panašios į kraterius, dažų paviršiuje, dominuojančios pagal dydį nuo smeigtuko galiuko dydžio, iki 1 cm skersmens. Dideli “krateriai” paprastai sutinkami pavieniai, o tuo tarpu maži grupėmis.“Kraterių” centre matosi nedidelės šiūkšlių dalelės.


Priežastys
a) Viršutinio dažų sluoksnio įtempimo pakitimas. Labiausiai paplitusios Silikoninių dalelių dulkės ore arba ant dažomo paviršiaus; “kraterių”/”žuvies akies” atsiradimui pakanka nežymaus kiekio silikoninių dulkių.
b) Užteršimas riebalais, sudžiūvusiu muilu, dezinfekuojančiomis priemonėmis, o taip pat dulkėmis, vašku arba alyva iš purkštuvo.
c) Nesuderinamų elementų buvimas grunte.
d) Prisotinta garais dažymo kamera.

Profilaktika
a) Gerai nuvalyti silikoninį polirolį nuo dažomo paviršiaus, o taip pat vengti vartoti jį arti dažymo dirbtuvių. Paruošti paviršių taip, kaip nurodyta žemiau.
b) Stropiai nuvalyti nudažytą paviršių silikono valikliu. Valikliui neleisti išdžiūti ant paviršiaus, nuvalyti jį švaria, sausa šluoste, kuri gali būti naudojama tam tikslui tik vieną kartą. Paviršių valyti prieš šlifavimą ir būtina nuvalyti didesnę dalį paviršiaus, negu bus šlifuojama. Pilnai pašalinti visas dulkes nuo šlifavimo popieriaus. Metalinius paviršius paruošti naudojant metalo kondicionierių. Pakartoti paviršiaus valymo procedūrą prieš perdažymą. Įsitikinti, kad purkštuvas ir visa suspausto oro padavimo įranga veikia normaliai.
c) Visada vartoti tik rekomenduojamas medžiagas.
d) Dažymo kameroje įrengti pakankamą ventiliaciją.

Priemonės
Visiškai pašalinti dažus pažeistoje vietoje ir perdažyti, atsižvelgti į rekomenduojama paviršiaus paruošimo tvarką prieš dažymą. Atskirais atvejais, gali iškilti būtinybė, naudoti specialų priedą, kad išvengti šio defekto dažymo metu. Visuomet, būtina pasitarti su dažų gamintojais apie tai, kokį priedą reikia vartoti.