Ekskliuzyvinė linija - "Harlequin" dažai

Produkto aprašymas
Bazinių “Harlequin” dažų sudėtyje yra unikalių daugiasluoksnių pigmento grūdelių, kurių dėka dažų sluoksnis gali pakeisti spalvą, kuomet žiūrima iš skirtingų kampų. Kiekvienos spalvos pavyzdys turi platų atspalvių diapazoną, kuris priklauso nuo žiūrėjimo ir šviesos kritimo kampo. Spalvų pavyzdžiai įgauna kitą atspalvį, kuomet yra žiūrima maždaug 90° ir atitinkamai 45° kampu. Subtilus šešėlio pakitimas suteikia spalvai galimybę beveik neįtikėtinai pakeisti savo išvaizdą, pvz.: nuo gilios raudonos iki ryškios metalic auksinės, ar nuo šaltos sidabrinės iki atlasinės žalios.
Pigmentai yra gaunami pašalinant ultra-plonus sluoksnius iš trijų bespalvių medžiagų ant plėvelės nešėjos per vakuumą. Pigmentai – tai smulkūs kelių mikrometrų dydžio grūdeliai. Nors medžiagose, esantys grūdeliai yra bespalviai, tačiau jie spalvai suteikia tiesioginį selektyvų šviesos atspindį.

Produkto spalvos
“Harlequin” – tai dažai turintys specialų efektą. Šių dažų spalvos yra suderintos su PPG Global Refinish System (G.R.S.) produktais ir gali būti naudojamos, kaip G.R.S. baziniai dažai.
“Harlequin” dažai turi septynias pagrindines spalvas:
DH987 nuo elektrinės iki purpurinės
DH988 nuo sidabrinės iki žalios
DH989 nuo žalios iki purpurinės
DH990 nuo mėlynos iki raudonos
DH991 nuo vyšninės iki auksinės
DH993 nuo purpurinės iki oranžinės
DH994 nuo auksinės iki sidabrinės
Pavyzdžiui:

Aukščiau pateiktas paveikslėlis suteikia puikią galimybę pastebėti milžinišką spalvų permainą.


Kodel yra dvi spalvos dažu pavadinime?
Pavadinime esančios dvi spalvos, faktiškai, apibūdina spalvos “permainą”, o ne tikrąjį spalvos pavadinimą. Apibūdinti pavadinimą vienu žodžiu faktiškai neįmanoma, nes yra milžiniška spalvos variacija nuo vieno žiūrėjimo kampo iki kito. Pavyzdžiui, DH987 “Elektrinė-Purpurinė”, šis pavadinimas apibūdina spalvas, kada yra žiūrima maždaug 90° ir atitinkamai 45° kampu.
DH987 nuo elektrinės iki purpurinės. Kinta iš elektrines per purpurine i šilta raudona.
DH988 nuo sidabrinės iki žalios. Kinta iš sidabrinės per visa eilę žaliu i purpurinę mėlyna.
DH989 nuo žalios iki purpurinės. Kinta iš žalios per purpurine i raudonai oranžinę.
DH990 nuo mėlynos iki raudonos. Kinta iš mėlynos per purpurinę į šiltą raudoną.
DH991 nuo vyšninės iki auksinės. Kinta iš vyšninės per raudoną, oranžinę ir auksinę į geltona.
DH993 nuo purpurinės iki oranžinės. Kinta iš purpurinės per raudona į oranžinę.
DH994 nuo auksinės iki sidabrinės. Kinta iš auksinės į melsvai sidabrinę.

Ką galima dažyti “Harlequin” dažais?
Faktiškai viską kas juda – motociklus, dviračius, automobilius, valtis, laivus – tai tobula “Harlequin” išraiška, leidžianti atsiskleisti stebinančiai lanksčiai dažų galimybei.

Taip, net ir jūsų golfo lazdas!!!


Dažų konkurentai
Keletas mūsų konkurentų turi panašius produktus. Tačiau, didžiausias skirtumas tarp “Harlequin” ir likusių (“Kameleon”, “Mystic&Chromulsion”) yra ta, kad “Harlequin” labai koncentruoti, baziniai dažai. Konkurentų sistema yra trys-sluoksniai, be to jie siūlo naudoti spalvotą gruntą. “Harlequin” sistema yra 2-3 sluoksnių, kaip ir pagrindinių “Deltron” dažų. Paviršius galima lakuoti bet kokiais lakai, kuriuos jūs naudojate “Deltron” dažams.

Ar galima naudojant “Harlequin” susikurti savo “nuosavą” spalvą?
“Harlequin” dažai gali būti naudojami, kaip vidurinis sluoksnis su D941. Norint pasiekti geresnių rezultatų patartina vartoti juodai baltą gruntą ir pan. D941 gali būti naudojami bet kokiu kiekiu, tai priklauso nuo norimo pasiekti rezultato (pvz.: 100 dalių D941 : 1 dalis “Harlequin” dažų). D841 arba D884 kietiklį privaloma naudoti ir gruntui, ir viduriniam sluoksniui (5% nuo mišinio).
Naudojant pagrindines Deltron spalvas galima sukurti ypatinga išvaizdą ar spalvą. Tačiau, pridėjus lako ar dažų į “Harlequin”, gali drastiškai sumažėti spalvų ryškumas ir gyvumas.

Remontas
“Harlequin” spalvas galima naudoti standartiniam ir smulkių detalių remontui. Keletas iš įprastų spalvų yra sunkiau suderinamos, tačiau jei remsitės standartine PPG remonto sistema, tuomet problemų nekils.

Paviršiaus paruošimas
Naudoti tik tinkamai paruoštus paviršius. Rekomenduojami dvikomponenčiai gruntai: D839, D8023, D836, D838, D857, D8022. Paviršius patartina šlapiai nušlifuoti švitriniu popieriumi P1000 arba sausai švitriniu popieriumi P500. Paviršių padengti pageidaujama spalva patartina tik tada, kuomet jis yra pilnai paruoštas.

Dažymo technika
“Harlequin” dažymo technikoje nėra jokios paslapties. Atlikite tuos pačius veiksmus ir darbus, kokius atliekate dirbant su pagrindiniais “Deltron” dažais. Iš pradžių gali būti sunku pritaikyti ir dirbti su “Harlequin”, tačiau nedarykite klaidų, nes “Harlequin” yra “Deltron”. Kadangi, “Harlequin” yra baziniai dažai, o ne trijų-sluoksnių sistema, juos yra lengviau vartoti.

Spalvų derinimas
Kuomet yra taikoma tam tikra spalva, pirmiausia prieš padengiant norimą vietą, būtina išbandyti spalvą ant mėginio, kad pamatytumėte būsimąjį rezultatą.

Ar reikalingi kiti specialūs produktai naudojant “Harlequin”?
“Harlequin” dažai gali būti naudojami, kaip vidurinis sluoksnis su D941. Tuomet, patartina vartoti juodai baltą gruntą ir pan. D941 gali būti naudojami bet kokiu kiekiu, tai priklauso nuo norimo pasiekti rezultato (pvz.: 100 dalių D941 : 1 dalis “Harlequin” dažų). Šiuo atveju, D841 kietiklį privaloma naudoti ir gruntui, ir viduriniam sluoksniui (5% nuo mišinio).

Kokia speciali įranga reikalinga vartojant “Harlequin”?
Nieko specialaus. Viskas kas naudojama ruošiant standartines bazines spalvas tinka “Harlequin”.

Kokio dydžio ir kiekio pakuotėmis “Harlequin” realizuojamas?
“Harlequin” dažai realizuojami specialiose, patogiose, lengvai pilstomose skardinėse po 1 pintą (0,473 ltr.). Šios specialios skardinės leidžia lengvai ir tvarkingai išpilti dažus – neprarandant nei lašo šių dažų, kaip dažniausiai atsitinka su standartinėmis skardinėmis.

Kokių sveikatos ir saugos taisyklių privaloma laikytis naudojant “Harlequin”?
Naudojant šiuos dažus nėra jokios ypatingos rizikos, tačiau vartojant bet kokius dažus dažymo metu būtina naudoti respiratorių. Taip pat maišant ar laikant dažus būtina dėvėti pirštines, kombinezoną ir apsauginius akinius.